Mindfulness-retreat

Hej!

Nu börjar det dra ihop sig för vårens meditationsretreat med Bhante Sujiva. Det kommer att äga rum på en charmig kursgård på  Österlen, ungefär mellan Brösarp och Degerberga (www.lindebergsosterlen.se). Retreatet kommer att börja lördag 30/4 och sluta fredag 6/5.

Om du vill delta i retreatet är det viktigt att vi får detta bekräftat så snart som möjligt. Deadline för anmälan har vi satt till 1/4, men om du vet om du kan delta (eller inte), hör gärna av dig tidigare! Kursgården har 10 platser varför antalet deltagare är begränsat.

Vad gäller det praktiska arrangemanget får vi hjälpas åt med matinköp, matlagning, transporter till och från kursgården, iordningsställande och städning. När vi vet vilka som kommer att delta gör vi upp ett schema för hur detta ska gå till. Ekonomiskt delar vi på kostnaderna, ingen kommer att göra någon vinst.

Bhante lär ut mindfulness i den så kallade vipassana-traditionen. Hans undervisning är modern och individanpassad, mensamtidigt följer han traditionen för hur denna meditation brukar läras ut. Hit hör att retreatet hålls i ”nobel tystnad” vilket innebär att man avstår från kommunicera (socialisera) med varandra (annat än vad som är absolut nödvändigt), samt att man överenskommer att följa de 5 moraliska träningsreglerna (sila); att inte döda, stjäla, ljuga, ha sex eller berusa sig.

Schemat brukar följa en viss rytm; varannan timme gående och varannan sittande meditation från ca kl 0600-1900 med uppehåll för frukost, lunch och kvällsfika. På kvällarna är det föredrag och frågestund. Vissa pass guidar Bhante meditationen, särskilt i början, och under veckan har han individuella samtal med alla deltagare. Man behöver inte ha några förkunskaper eller tidigare erfarenhet av meditation för att delta.

Om man ändå vill veta mer om Bhante och hans undervisning så finns en del resurser på nätet. På Wikipedia står det också en del om vipassana och om Bhantes lärare, Sayadaw U Pandita.

Allmän information:
http://buddhistinformation.blogspot.com/2008/09/bhante-sujiva.html

Senaste boken som pdf:

Välkommen med din anmälan till Jenny Persson på jnnprssn@gmail.com

Annonser

En reaktion på ”Mindfulness-retreat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s