SKBT anno 2013

Nu är det ny termin och en ny styrelse är på plats (se under fliken kontakt). Det är också nya mötestider. Vi träffas numera första onsdagen i varje månad under lunchen kl 12.05 och vi håller till i P005. Nästa möte blir alltså den 6 mars kl 12.05. Alla studenter på psykologprogrammet är varmt välkomna. Vi kommer även att komma ut i klassrummen och informera nya studenter om SKBT föreningen och om vår verksamhet.

Under vårterminen planerar vi kurser inom schematerapi, DBT och  BT, i mån av tid och omfattning. Vår målsättning är att kurserna inte ska gå parallellt utan att man ska kunna delta på samtliga kurser. Mer information kommer.

/SKBT genom informationsansvarig Helena Ejeson-Gould

Annonser

2 reaktioner på ”SKBT anno 2013

  1. fia

   Petera, har du lyssnat på programmet själv? De beskriver faran med att alla får kalla sig mindfulnessinstruktör utan att ha behövt gå någon utbildning. En person som inte har kunskap för människans psykologi och kan anpassa behandlingen samt kunskap om i vilka situationer det inte bör användas kan utgöra fara.
   Mindfulness som utförs på det sättet som de flesta seriösa använder det (inom ACT, Kåvers förklaring etc) fungerar bra för många.

   Jag skulle säga att problemet är detsamma som att vem som helst får kalla sig KBT-terapeut. KBT har evidens- men det kan utgöra stor fara om man inte vet vad man gör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s